- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Med vit choklad blir en brownie en blondie.Gott
Instruktioner
- Smält vit choklad i vattenbad. Blanda valnötter, vetemjöl och bakpulver.
Rör smör och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda därefter ner chokladen och slutligen mjölblandningen.
Täck botten på en liten långpanna, med bakplåtspapper. Berd ut smeten iformen och släta till ytan med en slickepott.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 175º ca 20 minuter.
Låt kakan kallna och ställ den gärna i kylskåpet till nästa dag, då den lyfts ur formen och skär i bitar med sågtandad kniv. Skorpan kan krackelera här och var, eftersom kakans lätt kladdiga innandöme sjunker ihop då kakan kallnar.
Spritsa tunna streck med rosa florsockerglasyr på kakorna.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar