- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Vegetarisk bönburgare med frisk tomatsalsa och krämig aioli med parmesan. Ett utmärkt alternativ till vanliga hamburgare.
Instruktioner
- Börja med såserna. Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka. Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap. Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.
- Häll av skölj bönorna i ett durkslag. Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg. Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar. Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja. Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) i 2-3 minuter på varje sida.
- Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.
Publicerat den
14 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar