Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönburgare med tomatsalsa och parmesanaioli

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vegetarisk bönburgare med frisk tomatsalsa och krämig aioli med parmesan. Ett utmärkt alternativ till vanliga hamburgare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såserna. Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka. Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap. Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.
  3. Häll av skölj bönorna i ett durkslag. Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg. Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar. Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja. Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.