Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönköttbullar med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegoda köttbullar med bönor i smeten som gör dem extra saftiga. Gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon till och middagen är serverad! Glutenfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda färsen med mosade bönor, lök, salt och peppar. Forma till runda bollar med blöta händer. Stek köttbullarna i smör till fin färg, ca 5 minuter.
  3. Lyft köttbullarna ur pannan och häll på vatten i pannan. Tillsätt grädde, soja och en stor sked av de rårörda lingonen. Rör om och smak av såsen med salt och peppar.
  4. Lägg ner köttbullarna i såsen och servera direkt ur stekpannan med kokt potatis och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.