Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bog och lök kokt i öl

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förr i tiden använde man gärna öl i matlagningen och det passar naturligtvis lika bra i våra dagar. Ölet ger en mustig smak och passar särkilt bra till kraftig mat, som fläsk och lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram köttet i god tid så att den mesta kylan hinner avgå. Skala löken, dela den mitt itu och skär den i skivor. Bryn matfettet i en stor stekpanna lägg i köttet och bryn det på båda sidor. Tillsätt löken och fräs allt några minuter utan att löken får färg. Häll på öl och krydda med salt, socker, timjan, soya och rikligt med nymald svartpeppar. Koka kött och lök utan lock så att det mesta av ölet kokar in ca 5 minuter. Strö persilja över och servera
  2. Servera med kokt potatis eller potatismos, gröna ärter och senap gärna flera olika sorter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.