Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondens äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Energi per person: 2639 kJ Energivärde per person: Protein: 4% Kolhydrater: 51% Fett: 45%

Ingredienser

Instruktioner

  1. -Deg: Smula ner smöret i mjölet, tillsätt salt, socker, ägg och grädde och knåda samman alltsammans. Låt degen vila kallt i minst en timma, innan den kavlas ut till 3 mm tjocklek. Skär ut två runda kakor, stora som en form med löstagbara kanter. Den ena kakan används som lock och den andra läggs som botten i formen. Formens kant kläs med resten av degen.
  2. -Fyllning: Äpplena skalas och skärs i tunna skivor, varefter de läggs i formen och sockras. Tillsätt russin och hackade mandlar. Lägg deglocket över äpplena och tryck till kanten.
  3. -Topping: Smör, socker och hackade mandlar rörs ihop till en vit smet. Fördela smeten på locket och nagga med en gaffel här och var.
  4. -Pajen bakas mitt i ugnen på 180°C i ca. en timma och serveras ljummen med kall, vispad, grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.