- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Energi per person: 2639 kJ
Energivärde per person:
Protein: 4%
Kolhydrater: 51%
Fett: 45%
Instruktioner
- -Deg: Smula ner smöret i mjölet, tillsätt salt, socker, ägg och grädde och knåda samman alltsammans. Låt degen vila kallt i minst en timma, innan den kavlas ut till 3 mm tjocklek. Skär ut två runda kakor, stora som en form med löstagbara kanter. Den ena kakan används som lock och den andra läggs som botten i formen. Formens kant kläs med resten av degen.
- -Fyllning: Äpplena skalas och skärs i tunna skivor, varefter de läggs i formen och sockras. Tillsätt russin och hackade mandlar. Lägg deglocket över äpplena och tryck till kanten.
- -Topping: Smör, socker och hackade mandlar rörs ihop till en vit smet. Fördela smeten på locket och nagga med en gaffel här och var.
- -Pajen bakas mitt i ugnen på 180°C i ca. en timma och serveras ljummen med kall, vispad, grädde till.
Publicerat den
15 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar