Omelett är alltid lika gott och enkelt att laga. Gör den mera matig med potatis, lök och skinka och servera den direkt ur stekpannan.
Instruktioner
- Skär fläsket i strimlor på tvären. Hacka löken grovt och skär potatisen i tärningar.
- Stek fläskstrimlorna långsamt i en stor stekpanna så att de blir en aning knapriga. Tillsätt matfett och lägg i lök och potatis. Låt det hela steka vidare några minuter.
- Vispa samman äggen med grädde eller vatten, lite salt och peppar. Om fläsket är timmat behöver du inte salta.
- Häll äggblandningen i stekpannan över fläsket, löken och potatisen och rör om med en trägaffel. Grädda omeletten tills den har stelnat men fortfarande är lite krämig på ytan.
- Strö över persilja och servera omeletten genast, direkt ur pannan.
- Har du rester hemma kan du använda t.ex. korv eller skinka istället för sidfläsk och även komplettera med andra grönsaker, t.ex. paprika eller tomat.
- Du kan också använda råa potatistärningar, som då får steka en stund för sig.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god omelett. Bytte fläsk till bacon, fyllde på med halverade körsbärstomater, gräslök och lite riven ost. En klar 5:a. Tack för receptet.