Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondpiga med slöja - rostade smulor med äppelmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna höstdessert på syrliga äpplen har sin motsvarighet i Norge och Danmark

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa skorporna till smulor i matberedare. Rosta smulorna i en torr stekpanna med kanel och socker till gyllenbrun färg. Lägg smulorna på en tallrik och låt kallna.
  2. Klyfta äpplena och koka dem med vaniljstång, rivet citronskal, citronsaft och socker i 2 dl vatten i 5-8 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa grädden med sockret till mjukt skum.
  4. Bottna portionsglas eller en stor skål med smulorna. Klicka moset över, toppa med grädde och garnera eventuellt med bärklasar samt lite av smulorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.