Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräckt hälleflundra med paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fin fisk med ljuvlig sås. Såsen passar utmärkt även till andra sorters fisk, t ex gös eller torsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna. Skär dem i tunna skivor. Skala och skiva löken.
  2. Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och kajennpeppar. Håll såsen varm.
  3. Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort skinn och ben. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i vetemjöl så att de blir täckta, kan eventuellt behövas mer mjöl.
  4. Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark värme. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med röda och gula och gröna paprikastrimlor, som frästs hastigt i lite smör.
  5. Servera såsen iseparat skål. Eller lägg fisken på 4 tallrikar och servera såsen på. Servera med pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.