Fin fisk med ljuvlig sås. Såsen passar utmärkt även till andra sorters fisk, t ex gös eller torsk.
Instruktioner
- Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna. Skär dem i tunna skivor. Skala och skiva löken.
- Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och kajennpeppar. Håll såsen varm.
- Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort skinn och ben. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i vetemjöl så att de blir täckta, kan eventuellt behövas mer mjöl.
- Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark värme. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med röda och gula och gröna paprikastrimlor, som frästs hastigt i lite smör.
- Servera såsen iseparat skål. Eller lägg fisken på 4 tallrikar och servera såsen på. Servera med pressad potatis eller ris.
Publicerat den
21 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar