Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Briocher

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det perfekta tilltugget till soppa

Ingredienser

Instruktioner

1. Använd gärna matberedningsmaskin. 2. Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet. 3. Rör ut jästen i vattnet. Vispa 3 ägg och häll undan en liten skvätt till pensling. 4. Blanda ner jäst och ägg i mjölblandningen. Arbeta degen smidig. Låt vila under lock eller duk i 10 minuter. 5. Under tiden tar du fram formarna. Vanliga pappersformar går fint, men ta dubbla! 6. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Skär av en liten bit och forma resten till 12 runda bullar som läggs i formarna. 7. Gör 12 små kulor av den deg som är kvar och tryck ner dem försiktigt på bullarna. 8. Sätt på ugnen på 250 grader. 9. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Pensla sen med det vispade ägget. 10. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.