Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brittas kardemummakaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ingen kommer att ana att detta vetebröd är bakat på ett annorlunda mjöl, nämligen glutenfritt, ett mjöl som alla tål. En frestande fyllning ger kakan det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
  2. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och uppvispat ägg.
  3. Blanda ner den glutenfria brödmixen. Arbeta den ganska lösa degen smidig. Låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats.
  4. Gör fyllningen. Rör samman matfettet och sockret. Finhacka hasselnötterna och russinen och blanda ner dem.
  5. Ta upp degen och forma den till en rund bulle. Lägg den i en smord form, ca 24 cm i diameter. Platta till degen något och gör fördjupningar i den med ett finger. Fördela fyllningen i hålen.
  6. Låt degen jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 15-20 minuter. Låt den svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.