Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brittas Mazarinkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En läcker kaka till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret, låt svalna. Skålla och mal mandeln. Vispa det avsvalnade smöret och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under vispning. Tillsätt sedan bittermandeloljan och de torra ingredienserna, växelvis med mjölken.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna,.30x40 cm. Grädda på nedersta falsen ca 20 minuter.
  4. Smält smöret till glasyren och tillsätt florsocker, kaffe och vanillinsocker. Låt kakan svalna innan glasyren bredes på. Skär i bitar av önskad storlek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.