Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och blomkålslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ajvar relish sätter verkligen extra spänning i denna krämiga lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort den nedre, träiga delen av broccolistammen. Skär resten av broccolin och blomkålen i 2 cm tjocka skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  3. Ostsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjölet, vispa ihop det med fettet. Vispa ner mjölken. Koka såsen under omrörning i 5 minuter. Tillsätt riven ost, salt och peppar.
  4. Varva grönsaker, ostsås, lasagneplattor och ajvar relish i en smord ugnsform eller i 4 portionsformar. Börja och sluta med ostsås. Häll på grädden.
  5. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Lasagnen är färdig när lasagneplattorna är mjuka.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.