Gott som tillbehör till kött, kyckling mm. Hade ingen sherry men använde vatten istället, det gick också bra.
Instruktioner
- Bryt av broccolibuketter från huvudstjälken, lämna en liten stjälk på varje bukett.
- Skär huvudstjälken diagonalt i ½ cm tjocka skivor.
- Skölj paprikorna och chilin, om den används, och kärna ur dem. Skär i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och chili eller sambal oelek och fräs på hög värme 30 sek.
- Tillsätt broccolin och woka 1 min. Lägg i paprikan, minska värmen och woka ytterligare 1 min.
- Häll över sojan och sherryn. Rör om och sätt lock på woken.
- Låt puttra 3-4 min tills grönsakerna mjuknat. Skaka om woken ett par gånger.
- Krydda och servera varmt.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar