Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och paprikawok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott som tillbehör till kött, kyckling mm. Hade ingen sherry men använde vatten istället, det gick också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt av broccolibuketter från huvudstjälken, lämna en liten stjälk på varje bukett.
  2. Skär huvudstjälken diagonalt i ½ cm tjocka skivor.
  3. Skölj paprikorna och chilin, om den används, och kärna ur dem. Skär i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och chili eller sambal oelek och fräs på hög värme 30 sek.
  5. Tillsätt broccolin och woka 1 min. Lägg i paprikan, minska värmen och woka ytterligare 1 min.
  6. Häll över sojan och sherryn. Rör om och sätt lock på woken.
  7. Låt puttra 3-4 min tills grönsakerna mjuknat. Skaka om woken ett par gånger.
  8. Krydda och servera varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.