Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag har experimenterat länge för att få fram den (enligt oss) ultimata broccoligratängen. Här är den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin i ca 10 min. Ta sen och sila den i ett durkslag och strö ut i en ugnsform. Om man vill kan man klippa sönder den också, jag brukar göra så.
  2. Medan den kokar så tar du och klipper bacon ner i en stekpanna och fräser tills den är klar enligt er egen smak. Släng ner finhackad lök och schalottenlök i stekpannan tillsammans med baconet och rör runt tills löken blivit mjuk. Pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt grädde, crème fraice och Philadelphiaost.
  3. Sänk värmen på plattan lite och rör runt tills allt har blandat sig. Då blandar du i kalvfond (eller buljongtärning) och svartpeppar. Låt småputtra 2-3 minuter.
  4. Häll "baconsåsen" över broccolin i ugnsformen. Blanda runt lite i formen så det täcker överallt. Riv osten och strö över. Jag brukar också riva över lite parmesanost på toppen eller någon annan smakrik ost.
  5. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • sipika 22 december 2011

    Tar man allt fett med från bacon eller slänger man något bort?

  • Salindraa 22 december 2011

    Åh gud så god denna gratäng blev!! Alldeles krämig och smakrik! Dock skippade jag bacon då mina barn inte är förtjusta i det, vi åt stekt falukorv till istället. Väldigt enkel att göra och det går snabbt vilket är ett stort plus för mig! Toppbetyg!

  • 25ggr 25 december 2011

    Vad roligt att den uppskattades! Barnen här hemma gillar den också. Jag använder alltid all fett från baconet. Tycker det ger extra smak. Men det man inte gillar, det kan man såklart utesluta om man vill. Dock tror jag man kanske skulle tillsätta lite extra matfett då istället innan man lägger i och steker löken.

  • Thechamp 6 januari 2012

    Min sambo och jag gjorde denna brocoligratäng ikväll och den va supergod! Dock hade vi bara mozarellaost så det blev lite för spagetti aktigt , hehe, nästa gång ska jag se till o ha vanlig ost.

  • lillawe 19 februari 2012

    hej! Broccoligratängen blev jättegod!! Kommer att göra den många fler gånger.

  • ibegat@yahoo.se 26 april 2012

    Låter himla gott den skall jag göra en kall dag i maj

  • camend 22 augusti 2012

    Så himla god gratäng. Jag bor ihop med 2 som är VÄLDIGT petiga med maten (sambo och son) men båda blev överförtjusta i denna gratäng. Jag kommer att göra den fler gånger ;) Tack

  • fi_83 13 oktober 2012

    Jätte gott! Populärt i hela familjen!

  • Beauty1981 13 januari 2013

    Fruktansvärt gott!!! En överlägsen favorit hos oss! Maken gick o små åt hela kvällen-kunde inte sluta! Tack för ett superb recept! Verkligen!!

  • Svesse60 15 januari 2013

    Tack för ett mycket gott recept! En fempoängare från mig och gubben!

  • anho38 28 februari 2013

    Jättegott! tack för ett fint recept!

  • kama149 3 september 2013

    Fantastiskt gott. Detta gör jag flera gånger. Kan verkligen rekommendera gratängen.

  • tuck 15 september 2013

    Tack för att du delar med dej av detta recept, den var verkligen god. Kommer att göra den fler gånger. Det blir en stark 5a av mej Med vänlig hälsning.Tuck

  • 1r1 6 april 2014

    Fantastiskt recept.

  • MRZnr1 24 maj 2014

    Oj oj! Denna var verkligen god! En av de godaste rätter jag lagat någonsin!!! Tusen tack! / Andreas

  • ulla nyström ja, den blev jättefin. tusen tack! 5 december 2017

    Ja. den blev jättefin. tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.