Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg broccoli och lök i en kastrull, häll över vatten så att det nästan täcker broccolin. Salta efter smak. Låt småkoka under lock tills broccolin är halvmjuk men inte helt mjuk.
  2. Vitsås: Smält smöret i en kastrull, häll över majsena eller mjöl och späd ut till lagon tjock sås med mjölk och ca 2 dl av broccolispadet. Salta och peppra efter smak. Låt puttra ett par minuter tills såsen fått en lagom tjock konsistens. Allra sist blandas äggulan ner i såsen efter att den är klar.
  3. Häll över broccolin och löken i en smord ugnsfast form och häll över såsen. Grädda i ugn 225 grader i ca: 20 minuter eller tills gratängen fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Kan serveras till mycket, falukorv (korv av alla dess slag) kassler mm. Färskpotatis och en kall vitlökssås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 26 juli 2009

    Nu har vi ätit din broccoligratäng.Den var jättegod och lättlagad. Köpte en helgskinka som vi hade till. Kommer garanterat att göra den igen. Tack för receptet. Kram Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.