Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Broccoli med tomater, gräslök och en kryddig dressing smakar underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj broccolin och skär av buketterna. Skala de kraftiga stjälkarna och skär dem i skivor.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i all broccoli och låt sjuda i ca 6 minuter tills broccolin börjar mjukna. Häll broccolin i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt den rinna av väl.
  3. Skala lök och vitlök och hacka mycket fint. Kärna ur tomaterna, ta bort stjälkfästet och hacka dem fint. Klipp gräslöken fint.
  4. Blanda senap, vinäger och en rejäl nypa peppar väl. Rör ner oljan lite i taget. Blanda ner lök och vitlök.
  5. Blanda broccoli, tomat och dressing i en skål. Täck över med plastfolie och låt dra i 10 minuter. Strö sedan över gräslöken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.