Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisallad med dinkel, halstrad lax och espressosenapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En stadig och rejäl sallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Senapsdressingen är en udda universalsås som passar till mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj dinkelkornen och lägg i blöt i kylen över natten. Slå bort blötläggningsvattnet och fyll på med 5 dl vatten. Sjud på svag värme i 35-40 minuter, kornen ska vara mjuka. Se till att det inte kokar torrt, tillsätt i så fall lite mer vatten. Tillsätt salt och eventuellt lite buljong i slutet av kokningen. Dra av grytan från plattan och låt stå och svalna.
  2. Putsa laxen, men låt skinnet sitta kvar. Finhacka dill och blanda med socker och salt. Gnid in laxen i blandningen och lättgrava laxen i ca 20 minuter. Stek sedan på hög värme med skinnsidan nedåt. Sänk värmen och vänd när skinnsidan börjar bli knaperstekt, men låt inte laxen bli genomstekt. Kyl genast.
  3. Hacka mandeln och rosta i hög värme utan fett i en stekpanna. Skär brytbönorna i mindre bitar. Putsa broccolistjälkarna till lagom stora bitar. Koka upp vatten, smör och salt. Tillsätt broccolin och sjud i ca 5 minuter. Kyl genast.
  4. Använd samma vatten för att koka brytbönorna i ca 30 sekunder, kyl sedan bönorna genast. Blanda dinkel med yoghurt och brytbönor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda sedan och råsocker. Vispa i oljan och avsluta med kaffe. Smaka av. Tillsätt eventuellt 1-2 msk dijonsenap och lite citronsaft.
  6. Lägg upp dinkelblandningen på ett fat. Fördela broccoli och lax ovanpå. Ringla över den goda espressoseanpssåsen. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.