En stadig och rejäl sallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Senapsdressingen är en udda universalsås som passar till mycket.
Instruktioner
- Skölj dinkelkornen och lägg i blöt i kylen över natten. Slå bort blötläggningsvattnet och fyll på med 5 dl vatten. Sjud på svag värme i 35-40 minuter, kornen ska vara mjuka. Se till att det inte kokar torrt, tillsätt i så fall lite mer vatten. Tillsätt salt och eventuellt lite buljong i slutet av kokningen. Dra av grytan från plattan och låt stå och svalna.
- Putsa laxen, men låt skinnet sitta kvar. Finhacka dill och blanda med socker och salt. Gnid in laxen i blandningen och lättgrava laxen i ca 20 minuter. Stek sedan på hög värme med skinnsidan nedåt. Sänk värmen och vänd när skinnsidan börjar bli knaperstekt, men låt inte laxen bli genomstekt.
Kyl genast.
- Hacka mandeln och rosta i hög värme utan fett i en stekpanna. Skär brytbönorna i mindre bitar. Putsa broccolistjälkarna till lagom stora bitar. Koka upp vatten, smör och salt. Tillsätt broccolin och sjud i ca 5 minuter. Kyl genast.
- Använd samma vatten för att koka brytbönorna i ca 30 sekunder, kyl sedan bönorna genast.
Blanda dinkel med yoghurt och brytbönor. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda sedan och råsocker. Vispa i oljan och avsluta med kaffe. Smaka av. Tillsätt eventuellt 1-2 msk dijonsenap och lite citronsaft.
- Lägg upp dinkelblandningen på ett fat. Fördela broccoli och lax ovanpå. Ringla över den goda espressoseanpssåsen.
Servera!
Publicerat den
29 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar