Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med äpple och nötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Om du har svårt att få brödet riktigt saftigt är rivet äpple i degen värsta tricket. Det här brödet blir som en blandning av matbröd och kaffebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, grovt hackade hasselnötter och rivna äpplen. Tillsätt mjölet, kör gärna med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  2. Knåda degen lätt. Forma till limpor eller lägg degen i brödformar. Du kan också välja att göra småbröd. Täck med bakduk och låt jäsa i 35 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.