Imponera på familj och vänner med dessa hemlagade brödpinnar. De är både lätta och roliga att baka.
Instruktioner
- Blanda olivoljan och äggvitan med 2½ dl varmt vatten så att blandningen är lite mer än fingervarm.
- Blanda mjöl, jäst, socker, salt och parmesanost. Blanda mjölblandningen med degvätskan och knåda ihop till en klibbig deg. Lägg degen i en skål och strö över mjöl. Täck över och låt jäsa på en varm plats 45 minuter.
- Sätt ugnen på 190 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord ca 5 minuter tills den är jämn och slät. Dela degen i 24 lika stora bitar.
- Rulla ut tunna stänger av degbitarna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och för över bröden på plåtarna. Täck över och låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Pensla brödpinnarna med vatten och strö över sesam-, vallmo- och kumminfrön. Grädda 15-20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt svalna på ett galler.
Publicerat den
6 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar