Denna tårta har lite glasskaraktär och spännande smak av kanel. Tårtan bakas i förväg och serveras halvfrusen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispningen.
- Blanda mjöl, nöthack och kanel. Vänd ner blandningen i smeten utan att röra för mycket.
- Bred ut smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och för över på ett galler så att det kommer luft underifrån. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären.
- Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg in rullen i frysen i minst 4 timmar.
- Förvara tårtan i frysen. Ta fram den 15-20 minuter före servering så att den precis börjat tina.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar