- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gott och enkelt! Om man inte vill ha veggo varianten så lägg till knaperstekt bacon eller tonfisk.
Instruktioner
- Koka 3 ägg i en stor kastrull och 4 port bulgur efter anvisning på paketet. Gärna med lite buljong för mer smak.
- Spola 200 g haricots verts i vatten så att de tinar en aning. Sänk ner silen med bönorna i äggvattnet när det återstår 1 min av koktiden. Skala äggen.
- Mixa 1 kruka persilja med 1 dl olivolja, ½ dl vinäger, 1 tsk salt, ½ tsk socker och 3 krm svartpeppar med en stavmixer eller i en matberedare.
- Skölj 1 paprika och 100 g salladsmix. Skär paprikan och 125 g aprikoser i strimlor.
- Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten.
- Vill du ha kall bulgur så spolar du den kall i en sil.
- Blanda samman alla ingredienser med dressingen och toppa med klyftade ägg
Publicerat den
29 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar