Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med ägg och persiljedressade kikärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott och enkelt! Om man inte vill ha veggo varianten så lägg till knaperstekt bacon eller tonfisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka 3 ägg i en stor kastrull och 4 port bulgur efter anvisning på paketet. Gärna med lite buljong för mer smak.
  2. Spola 200 g haricots verts i vatten så att de tinar en aning. Sänk ner silen med bönorna i äggvattnet när det återstår 1 min av koktiden. Skala äggen.
  3. Mixa 1 kruka persilja med 1 dl olivolja, ½ dl vinäger, 1 tsk salt, ½ tsk socker och 3 krm svartpeppar med en stavmixer eller i en matberedare.
  4. Skölj 1 paprika och 100 g salladsmix. Skär paprikan och 125 g aprikoser i strimlor.
  5. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten.
  6. Vill du ha kall bulgur så spolar du den kall i en sil.
  7. Blanda samman alla ingredienser med dressingen och toppa med klyftade ägg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.