Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongbräserade karrékotletter med ugnsstekta potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs upp kotletterna i smör med ev. 1 pressad vitlöksklyfta. Lägg över kotletter och steksky i en stor stekgryta. Spä på med vätskan, klyfta lök och äpple och häll i vätskan som ska täcka köttet. Om den inte täcker fyll på med mer vätska. Krydda med salt, lagerblad och pepparkorn. Täck med lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme i ca 2 tim. smaka av och ev. krydda.
  2. Samla upp 5-6 dl sky från grytan och red ut den till lagom sås konsistens.
  3. Ugnsstekta potatis: Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form, häll över olja och krydda med grillkrydda, örtkrydda och salt. Ugnsstek i 180 grader tills de känns mjuka inne i och är gyllenbruna, ca 30-40 min.
  4. Serveras med någon form av grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.