Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buslätt och jättgod äppelkaka

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här kakan var min svärmors recept som jag använt många, många gånger. Alltid lika god! Och så himla lättgjord! Själv använder jag så mycket ekologiskt som möjligt när jag bakar och tycker att det blir lite godare. Det ska inte vara bakpulver i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker väldigt pösigt, cirka 5 min med elvisp. Blanda i vetemjölet och rör ihop det.
  2. Häll smeten i en bröad form. Skiva äpplena och fördela i formen. Skiva över smöret med en osthyvel och strö på cirka 1/2 dl strösocker.
  3. Om man vill kan man även strö över lite flagad mandel. Grädda i 200 grader cirka 20 min. Man ser när den släpper formen i kanterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.