Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Byxad abborrfilé från grillen.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Om det är mycket ben i hel abborre så kan man med ett par enkla snitt få helt, eller så nära helt det bara går att komma, benfria filéer om man ”byxar” dem. Sedan marinerar man dem ett par timmar i en härlig blandning av lök, persilja, citron och olivolja, saltar och pepprar med svartpeppar. Så hamnar de i fiskhalstret och på grillen. Till de nygrillade filéerna äter vi en cole slaw som är gjord på fänkål, vitkål och morot.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med cole slawen, dela fänkålen mitt itu och skär bort det grövsta av rotstocken, skär den sedan i tunna skivor, ta även med det gröna. Skär vitkålen i tunna strimlor, använd en osthyvel så går det lätt. Skala moroten och skiva den tunt med samma osthyvel som användes till vitkålen, skär skivorna till mycket tunna strimlor. Blanda allt i en stor skål. Rör ihop gräddfil och majonnäs, blanda ner kummin, smaka av med salt och några varv med pepparkvarnen. Häll såsen över cole slawen och blanda noga, ställ den kallt fram till serveringen.
  2. Ansa och hacka löken fint, ta även med av det gröna. Lägg ut lök och grovt hackad persilja på ett fat som rymmer abborrfiléerna och häll på olja och citronsaft. Strö över flingsalt och svartpeppar och blanda ihop. Lägg ut filéerna och fördela marinaden över dem. Ställ kallt ett par timmar.
  3. Lägg ut filéerna på ett fiskhalster och pensla med lite av marinaden. Grilla hastigt på mycket het grill, grilla inte för länge, då blir fisken torr och tråkig att äta!
  4. Servera genast när de är klara tillsammans med den kalla cole slawen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 25 augusti 2010

    Abborre på grill är nog det godaste som finns. Detta var gott. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.