Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökta Sparribs för grillen

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Nu när grillsäsongen börjar. Varför inte göra en riktig barbeque.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke. Gnid in kryddblandningen i revbenssjällen väl och låt dessa vila i kylskåpet under 4 timmar.
  2. Gör i ordning grillen för att kunna grilla vid en temperatur på 120 grader. Medan grillen värms upp så förbered grillsåsen enligt följande.
  3. Grillsås (mops): Rör ihop äppelcider med äppelcidervinäger samt tillsätt 1 tsk löksalt, vitlökssalt, lime juice, jalapeno,het pepparsås, salt och peppar.
  4. När grillkolen/ briketterna är grå så är det dags att grilla köttet. Lägg i grillen den våta hickoryspånen, grilla med locket på i 3,5-4 timmar. Under tiden du grillar så penslar du köttet med grillsås. Tillsätt mera grillkol / briketter som du förbereder brevid i ett tändkärl för grillkol / briketter. Se till att temperaturen inte överstiger 120 grader. Revbenen är klara när de har fått en fin färg av hickoryrök och att de lossnar från benen.
  5. Tips: Man kan även koka dem först i en gryta med hjälp av en god köttbuljong, Morötter, lök, äppelklyftor, annanas, salt, peppar, grillkrydda, apelsinjuice och smoked liquid i 50 minuter och låta dem dra i buljongen över natten och sedan grilla dem som vanligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.