Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carolines lyxiga kladdkaka

 
Skriv ut

En arbetskamrats kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och strö kokos(mjöl eller ströbröd går också) i formen.
  2. Smält chokladen till botten i vattenbad eller i mikron och blanda i hackad mandel. Tryck ut det i botten på formen och ställ i kyl.
  3. Smält choklad och smör tillsammans över vattenbad eller i mikron och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao, och mjöl i en separat skål och vänd sen ner det i äggvispet.
  4. Rör ner smör och chokladblandningen i smeten. Riv mandelmassan grovt och blanda i smeten. Häll smeten jämnt i form och grädda ca 15-20 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
  5. När kakan är ute ur ugnen,smält då chokladen och smöret till toppen över vattenbad eller mikron och häll på kakan. Låt svalna och servera den antingen som den är eller med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.