Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashewnötscurry med blomkål

 
Skriv ut

En vegetarisk rätt. Ingefära är en rot med många imponerade egenskaper. Smakrik, bra för matsmältningen och bra mot åksjuka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint och stek i olja, pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem steka med. Löken ska bli gyllenbrun. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut.
  2. Häll i tomatkross, vatten och nötter. Rör om ordentligt och låt puttra. Ansa blomkålen och skär dem i bitar. Koka dem nästan mjuka i 5 minuter.
  3. Rör ner blomkålen i såsen, låt allt puttra tillsammans ett par minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få rätten krämigare.
  4. Servera grytan med ris och syrlig chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.