De här kryddjärparna från Balkan måste du bara testa att lägga på grillen i sommar.
Instruktioner
- Börja med att blanda gräddmjölk och ströbröd väl. Medan det får svälla (minst 30 minuter) så förbereder du allt som ska hackas och rivas.
- Blanda alla ingredienser väl och forma "järpar" på c:a 50 g styck. Lättast om man använder en sked doppad i varmt (men inte hett) vatten. Känns smeten för styv så späd med mjölk, lite i taget.
- Godast blir det om man grillar dem på kolgrill, men det går även bra att steka dem på vanligt vis. Är man känslig för lök kan man göra den mildare genom att svetta av den i stekpannan och låta den kallna innan man blandar ner den i köttsmeten.
Publicerat den
15 juli 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag håller verkligen med om det som står i beskrivningen att man bara måste testa detta recept. Det var SUPERGOTT, men kanske inget för barnen eftersom det var ganska kryddstarkt. Rekommenderas VARMT - en glasklar 5:a.
Kanon recept. Men på grund av min principer så tog jag bort Aromaten. Och utelämnade fläskköttet . Men det blev djävulskt gott.