Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceviche på lax

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ceviche är Perus motsvarighet till vår inlagda sill. Testa den här varianten med lax. Lika god som förrätt på vintern, som huvudrätt en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skinn och ben från laxfilén. Skär i små fyrkantiga bitar. Lägg i en stor skål av glas eller rostfritt. Tillsätt lök, juice av lime och apelsin och rör om väl. Täck och ställ i kylskåp minst fyra timmer, gärna över natten.
  2. Innan fisken serveras häll bort överflödig juice från skålen. Tillsätt tomater, jalapeno, hackad koriander och olivolja och rör väl. Blanda i en nypa havssalt.
  3. Dela avocadon och skär i små fyrkantiga bitar. Lägg avocadobitarna i skålen och rör försiktigt.
  4. Cevichen kan serveras i små glasskålar eller på små fat. Kan serveras med små chips av tortillatyp. Eller kanske med färsk potatis en varm sommardag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.