- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ceviche är Perus motsvarighet till vår inlagda sill. Testa den här varianten med lax. Lika god som förrätt på vintern, som huvudrätt en varm sommardag.
Instruktioner
- Ta bort skinn och ben från laxfilén. Skär i små fyrkantiga bitar. Lägg i en stor skål av glas eller rostfritt. Tillsätt lök, juice av lime och apelsin och rör om väl. Täck och ställ i kylskåp minst fyra timmer, gärna över natten.
- Innan fisken serveras häll bort överflödig juice från skålen. Tillsätt tomater, jalapeno, hackad koriander och olivolja och rör väl. Blanda i en nypa havssalt.
- Dela avocadon och skär i små fyrkantiga bitar. Lägg avocadobitarna i skålen och rör försiktigt.
- Cevichen kan serveras i små glasskålar eller på små fat. Kan serveras med små chips av tortillatyp. Eller kanske med färsk potatis en varm sommardag.
Publicerat den
24 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar