En blondie är en brownie gjord med vit choklad istället för mörk. Dessa blondies har en läcker kryddsmak. De smakar extra gott med en klick vispgrädde till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader) och klä en bakform, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, muskot, ingefära, nejlikor, koriander och kardemumma i en skål. Vispa smör och farinsocker i en annan skål i ca 3 minuter. Vispa i äggen. Blanda de blöta ingredienserna med de torra och vänd ner den hackade chokladen i degen. Konsistensen på smeten ska vara mycket fast.
- Häll ut smeten i bakformen och grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan svalna och skär den i fyrkanter. Servera gärna med vispad grädde.
Publicerat den
14 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar