Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagne- och örtrisotto i parmesankorg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Festligt värre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta. Blanda i riset och fräs under omrörning 1–2 min. Lös buljongtärningen i kokande vatten.
  2. Späd riset med ca 1/2 av buljongen. Koka på svag värme och rör om då och då. Rör ner resterande buljong i omgångar.
  3. Häll i champagnen och koka tills riskornen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 min. Blanda i örterna och låt dem koka med de sista 10 minuterna.
  4. Ta grytan från värmen, rör ner basilika och ost. Servera risotton i parmesankorgar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.