Goda spett tillsammans med en krämig örtrisotto blir en härlig och festlig middag!
Instruktioner
- Lägg spetten i blöt.
- Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljong och vin. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken mjuk, tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på lite av den varma vinbuljongen.
Låt risotton puttra under ständig omrörning på mycket svag värme utan lock i totalt ca 20 minuter.
- Rör ner buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt är det klart. Rör ner olivolja, fint riven parmesanost och svartpeppar. Blanda ner de färska örterna.
- Skär kycklingfiléerna i långa, smala bitar. Hacka chilin. Rör ihop olivolja, hackad chili, rosmarin, salt och peppar och lägg i kycklingen. Låt stå i 15 minuter. Trä sedan upp kycklingbitarna på blöta spett och grilla dem ett par minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
- Servera gärna med extra parmesanost och lite olivolja.
Publicerat den
21 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar