Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med örtrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda spett tillsammans med en krämig örtrisotto blir en härlig och festlig middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spetten i blöt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljong och vin. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken mjuk, tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på lite av den varma vinbuljongen. Låt risotton puttra under ständig omrörning på mycket svag värme utan lock i totalt ca 20 minuter.
  3. Rör ner buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt är det klart. Rör ner olivolja, fint riven parmesanost och svartpeppar. Blanda ner de färska örterna.
  4. Skär kycklingfiléerna i långa, smala bitar. Hacka chilin. Rör ihop olivolja, hackad chili, rosmarin, salt och peppar och lägg i kycklingen. Låt stå i 15 minuter. Trä sedan upp kycklingbitarna på blöta spett och grilla dem ett par minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
  5. Servera gärna med extra parmesanost och lite olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.