Till den här risotton passar rissorterna vialone eller arborio bäst.
Instruktioner
- Kyckling:
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och vänd dem i vetemjölet. Stek filéerna på svag värme i olja i en stekpanna, ca 4 min på varje sida utan att de tar färg.
- Ta upp filéerna. Lägg på salviablad och linda en skiva parmaskinka runt varje filé.
- Lägg tillbaka filéerna i pannan, häll över vinet och efterstek under lock ca 10 min eller till 68 grader innertemperatur. Håll varmt under folie.
- Risotto:
Skala och finhacka löken. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
- Fräs löken i olivoljan i en gryta under omrörning och utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljong- och vinblandningen och koka riset på medelstark värme. Rör om då och då.
- Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset, Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämt mjuka 20-25 min. Tillsätt champagnen och låt risotton bara sjuda upp. Ta grytan från värmen, blanda i örterna, citronskalet och osten.
- Fördela risotton i tallrikar. Lägg på skivad salviakyckling. Garnera med flagad parmesan.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar