Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champangnerisotto med salviadoftande kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till den här risotton passar rissorterna vialone eller arborio bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och vänd dem i vetemjölet. Stek filéerna på svag värme i olja i en stekpanna, ca 4 min på varje sida utan att de tar färg.
  2. Ta upp filéerna. Lägg på salviablad och linda en skiva parmaskinka runt varje filé.
  3. Lägg tillbaka filéerna i pannan, häll över vinet och efterstek under lock ca 10 min eller till 68 grader innertemperatur. Håll varmt under folie.
  4. Risotto: Skala och finhacka löken. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
  5. Fräs löken i olivoljan i en gryta under omrörning och utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljong- och vinblandningen och koka riset på medelstark värme. Rör om då och då.
  6. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset, Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämt mjuka 20-25 min. Tillsätt champagnen och låt risotton bara sjuda upp. Ta grytan från värmen, blanda i örterna, citronskalet och osten.
  7. Fördela risotton i tallrikar. Lägg på skivad salviakyckling. Garnera med flagad parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.