Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonfisk som i Paris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna fiskrätt som tillagas i ugn är god med torsk eller vitling. En kall sås eller bara smält smör och kokta potatis passar utmärkt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa fiskfiléerna. Finhacka lök och svamp och fräs upp blandningen i det mesta fettet. Låt vätskan som bildas få koka in.
  2. Klipp i persilja och krydda med salt, peppar och citron. Det tar högst 5 minuter och ska inte bli brynt, bara lite mjukt.
  3. Smör en ugnssäker form med resten av fettet. Varva fisk och svampblandning i formen, låt understa och översta lagret vara svamp.
  4. Gratinera 35-40 minuter i 200º så att fisken blir genomstekt - tiden beror på hur tjocka filéerna är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.