Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonfylld oxfilé med pommes Anna och Madeirasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rosastekt champinjonfylld oxfilé med frasig potatiskaka och Madeirassås smakar fest! En festrätt som kan förberedas i god tid - rullen kan ligga färdig i kylskåpet. Potatisen kan också göras i förväg och värmas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Potatisen: Smörj en rund ugnsform, ca 22 cm i diameter, och lägg ett lager potatisskivor omlott i botten, salta och peppra. Fortsätt så lager efter lager. Klicka smör över och stek i ugnen tills potatisen är genom mjuk och gyllenbrun.
  3. Färsen: Finhacka eller kör champinjonerna i mixer/matberedare. Fräs champinjon- och lökhack tills all vätska kokat in. Låt kallna och blanda ner resten av ingredienserna.
  4. Skär ett snitt längs oxfilén och ett par vid sidan om, men skär inte helt igenom.Banka ut mellan plastfolie. Krydda och bred på fyllningen. Rulla ihop och bind med steksnöre. Stek runt om i en stekpanna. Hit kan du förbereda.
  5. Inför serveringen: Sätt ugnen på 180-200 grader. Stek köttet ca 20 minuter. Ta ut och låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.
  6. Sås: Hetta upp lite smör i en såskastrull och fräs löken mjuk. Häll i madeiravinet och koka ner tills hälften återstår. Tillsätt buljongen och fortsätt koka ihop till ca 3 dl. Vispa ner smöret och krydda. Red av eventuellt med arrowrot.
  7. Lägg upp köttskivorna på tallrikar, ringla lite sås över och servera med potatiskakan och kokta primörer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.