Detta är verkligen en festrätt.
Instruktioner
- Stek filén i smör, salta och peppra samt låt köttet eftersteka ca 15 minuter. Låt filén kallna lite innan de skärs i skivor.
- Fräs svampen, och pressad vitlök i smör. Strö över vetemjöl, späd med grädden (ev lite av spadet från svamparna). Koka upp ca 5 minuter och smaksätt stuvningen med salt, peppar och vinet.
- Gör moset, spritsa den runt ett stort ugnsäkert fat, det skall bli ca 12 ringar. Lägg köttet i skivor i mitten av fatet. Häll lite stuvning mellan köttskivorna och resten som blir över hälls över köttet.. Strö över den rivna osten.
- Gratinera i 250 grader ca 25 minuter. Lägg värmda ärter och morötter i "fågelbona" och servera, gärna med en sallad till.
God aptit.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fågelbona var riktigt svåra att göra.