Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjongratinerad fläskfilé med fågelbon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen en festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek filén i smör, salta och peppra samt låt köttet eftersteka ca 15 minuter. Låt filén kallna lite innan de skärs i skivor.
  2. Fräs svampen, och pressad vitlök i smör. Strö över vetemjöl, späd med grädden (ev lite av spadet från svamparna). Koka upp ca 5 minuter och smaksätt stuvningen med salt, peppar och vinet.
  3. Gör moset, spritsa den runt ett stort ugnsäkert fat, det skall bli ca 12 ringar. Lägg köttet i skivor i mitten av fatet. Häll lite stuvning mellan köttskivorna och resten som blir över hälls över köttet.. Strö över den rivna osten.
  4. Gratinera i 250 grader ca 25 minuter. Lägg värmda ärter och morötter i "fågelbona" och servera, gärna med en sallad till. God aptit.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tacomamman 7 oktober 2012

    Fågelbona var riktigt svåra att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.