Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheescake med mascarpone

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Från "Lelia Bakar" Tv4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en räfflad pajform med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  4. Rör mascarponeost och kesella krämigt i en skål. Blanda i rivet limeskal, frön från urskrapad vaniljstång, strösocker, majsstärkelse och vispgrädde. Rör i två hela ägg och en äggula.
  5. Häll smeten över kexbotten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt eventuellt kakan stå kvar i eftervärme 30 minuter med ugnsluckan på glänt. Låt svalna helt innan servering.
  6. Vispa crème fraiche tjock och luftig som vispgrädde (först blir den tunn men fortsätt vispa tills den tjocknar igen). Bred över kakan och toppa med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.