Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake m vitchoklad och hallon & blåbär

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Superdupergod cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördegen: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmassa och salt i en matberedare. Mixa tills dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen då mjölet är tillsatt. Lägg degen på ett mjölat bord och kavla till 2 mm. Var noga med att trycka ned kanterna så det inte blir luft emellan. Baka i ugnen tills gyllene ca 10-12 min.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad. Vispa samman sockret och osten, blanda därefter i äggen och vispa till en slät kräm. Rör samman lite av ostkrämen med den smälta chokladen. Vispa sedan ned den smälta chokladen, citronsaft- och skal i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 min. Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon pch blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.