Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med brända mandlar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En frusen cheesecake med knapriga nötter. Liknar en glasstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Skummet ska vara så fast så att du kan vända bunken upp och ner.
  2. Vispa äggulorna till en pösig gul smet tillsammans med socker och vaniljsocker. Blanda ner philadelphiaosten. Vispa grädden ganska hårt i en egen bunke. Rör därefter ner den i ägguleblandningen.
  3. Hacka de brända mandlarna grovt och vänd ner dem i smeten. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Lägg smeten i en rund form ca 22 cm i diameter, med löstagbar botten. Täck med folie.
  4. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken 15-30 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.