En frusen cheesecake med knapriga nötter. Liknar en glasstårta.
Instruktioner
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Skummet ska vara så fast så att du kan vända bunken upp och ner.
- Vispa äggulorna till en pösig gul smet tillsammans med socker och vaniljsocker. Blanda ner philadelphiaosten.
Vispa grädden ganska hårt i en egen bunke. Rör därefter ner den i ägguleblandningen.
- Hacka de brända mandlarna grovt och vänd ner dem i smeten. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
Lägg smeten i en rund form ca 22 cm i diameter, med löstagbar botten. Täck med folie.
- Ställ formen i frysen i minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken 15-30 minuter före servering.
Publicerat den
24 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar