Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med hallon och choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I den här krämiga cheesecaken med spröd chokladbotten gömmer sig små strömmar av hallonsås och chokladsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och socker i en kastrull över svag värme, rör sedan ner kaksmulorna. Smörj en djup kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter och klä den med bakplåtspapper. Tryck ut smuldegen jämnt över kakformens botten och sidor. Kyl i minst 30 minuter.
  2. Lägg färskosten till fyllningen i en vid skål och rör mjuk med en träsked eller elvisp. Rör ner äggulor, 4 msk socker, vaniljessens och grädde.
  3. Lägg gelatinet i 2 msk vatten i en liten värmetålig bunke och placera över en kastrull med hett vatten. Rör då och då tills gelatinet har smält, håll varmt. Lägg hallon och socker till hallonsåsen i en kastrull. Värm försiktigt tills sockret har löst sig, och koka sedan i 1 minut, tills det har tjocknat något. Pressa genom en sil och låt svalna. Lägg choklad och grädde i en annan kastrull, värm tills chokladen har smält. Rör sedan om ordentligt, och låt svalna tills det är ljummet, men fortfarande flytande. Rör ner gelatinet i färskostsmeten.
  4. Vispa äggvitan till hårt, men inte torrt skum. Vispa sedan ner resten av sockret, en sked i taget. Vispa tills det blir tjockt innan du tillsätter nästa sked. Rör ner 2 skedar av marängen i smeten och vänd sedan snabbt ner resten. Klicka ut små skedar av smeten i smulbotten så att det bildar ett första lager. Häll sedan ner hallon- och chokladsås emellan. Häll på resten av smeten och häll över sås igen. Blir det sås över kan du spara den och servera till.
  5. Använd ett grillspett och forma strimmor av sås i smeten. Skaka formen lite så att blandningen jämnas ut, och kyl den sedan i 2-4 timmar, tills cheesecaken har stelnat. När det är dags att servera cheesecaken tar du ut den ur formen och drar försiktigt av papperet. Servera i tunna skivor och eventuellt med extra sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.