Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med marinerade bär

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Marinera jordgubbarna i likör så blir det en cheesecake med sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen och kryddorna i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form, ca 23 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda kakan i 200 grader ca 5 minuter, låt kallna.
  2. Vispa ost, äggulor, apelsinjuice och socker till en smidig smed. Vispa grädden hårt och blanda med ostmassan.
  3. Häll upp smeten i den kalla formen. Ställ i frysen ca 3 timmar.
  4. Koka saft, socker och skal till en simmig lag. Låt kallna. Smaka av med likör. Marinera jordgubbarna ca 30 min i lagen.
  5. Ta kakan ur frysen, lossa och låt tina lätt. Garnera med några skivor carambola. Servera med de marinerade jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.