Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med pepparkaka och choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Cheesecake är alltid gott och med en hjärtformad botten av pepparkakor kan det knappast bli en mer passande julkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut bottnen i en form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter, gärna i en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
  2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen. Blanda färskost, kesella och socker, tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under omrörning. Blanda ned den hackade chokladen. Fyll formen och ställ kallt i ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.