Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

cheesecake med pepparkakor och lingon

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut

Det drar ihop sig till mörka kvällar och mysiga fikastunder. Här kommer ett recept som är lite advents- och julkänsla.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg smöret i mindre bitar i en matberedare. Krossa pepparkakorna något och lägg i tillsammans med smöret. Mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten på en form gärna med löstagbara kanter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker, fast spara 2 msk grädde att smälta gelatinet i . Rör ner osten i gräddblandningen, tillsätt lingonen och blanda ordentligt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med lite grädde. Häll ner i smeten i en fin stråle och blanda snabbt. Häll blandningen över pepparkaksblandningen i formen och låt stelna i kyl i ca.2 tim. Den som vill garnerar med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.