Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakeglass med saffran

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En riktig lusseglass !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker och cream cheese till en slät massa. Tillsätt äggulor och vaniljsocker.
  2. Koka upp mjölken med saffranet och vispa ner cream cheese blandningen. Låt sjuda över svag värme under konstant vispning till en kräm. Det får inte koka! Ta från värmen och sila över krämen i en skål. Låt krämen svalna något och blanda sedan ner grädde och russin.
  3. Glass i frys: Häll krämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 3-4 timmar.
  4. Glass i glassmaskin: Låt krämen kallna övertäckt i kylskåpet i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskin.
  5. Blanda ner de krossade digestivekexen i glassen när den är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.