Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvregratinerad rotselleri med tomatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskig förrätt. Servera gärna rödvinet Lindemans Bin 40 Merlot till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotsellerin och skär den i fyra cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olja över skivorna, salta och peppra. Sätt in plåten på 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter. Ta ut plåten och lägg en skiva chèvre på varje rotselleri, ringla över honung och fördela pinjenötterna över. Baka klart i ytterligare 5 minuter.
  2. Gör under tiden tomatsalladen: Finhacka schalottenlöken. Häll balsamvinägern i en kastrull och låt det koka ner till hälften (det går snabbt). Blanda i olivolja, senap, lök och rosmarin.
  3. Fördela de skivade tomaterna på fyra tallrikar, ringla över den ljumma balsamdressingen, salta och peppra. Lägg selleriskivorna bredvid och garnera med basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.