Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken nuggets med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Chicken nuggets är godast hemmagjorda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa två ägg lätt i en djup talrik. Blanda sesamfröna med 1 dl ströbröd, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar från kvarn på en annan tallrik.
  3. Skär varje kycklingfilé i nuggets-stora bitar. Doppa kycklingbitarna i ägget och panera sedan i fröblandningen.
  4. Lägg kycklingbitarna i en smord eldfast form och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  5. Fräs en vitlöksklyfta hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, 1 krm socker, 4 krm garam masala och ½ tsk salt. Låt såsen småputtra tills kycklingen är klar. Tillred fyra portioner couscous eller ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skala 250 g morötter och skär dem i stavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.