Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili vitlöks wok.

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt underbart när man inte har så mycket tid eller supermycket grejer hemma att arbeta med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till att börja med måtten på alla ingredienser är lite från skallen själv brukar jag ta en skvätt smaka av osv men detta är vad jag gissar på, gillar du salt smak ta mer soja osv vill du ha starkt ta mer chilifrukt.
  2. Så börja med att antigen koka upp vatten i en vattenkokare och ta sedan Nudel kakorna och lägg dom i en skål och häll över det varma vattnet(tar någon minut innan dom blir mjuka) detta gör vi INTE för att dom ska bli färdiga utan bara bli mer lätthanterliga så man kan woka dom.
  3. Skala vitlök och sedan mortla den tillsammans med chilifrukten (medans du gör detta om du är hyffsat snabb kan du sätta på wokpannan på högsta värme GLÖM EJ OLJA I PANNAN)
  4. Lägg ner vitlök/chili mixen i pannan och fräs på lite gran, sedan har du ner dom uppmjukade nudlarna och rör om (du kan behöva att tillsätta vatten under denna process så det inte fastnar det brukar jag i alla fall göra)
  5. Nu om du har tandoori krydda kasta på lite över nudlarna och rör om, ha sedan ner de frysta grönsakerna tillsammans med chilisås och soja + den starka såsen om så önskas. Om det ser ut att börja fastna i med lite vatten annars låt rör om detta tills grönsakerna och nudlarna blir klara (gör inget om nudlarna är LITE al dante eller va man nu säger efter smak med andra ord) Avsluta med att ha socker över allt och stäng av plattan rör om och servera direkt!
  6. Hoppas det smakar mitt första recept någonsin som jag delar med mig såhär!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.