Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikyckling tex mex

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och mör kyckling tillagad i en mustig chili- och tomatsås med ost, en rätt som kommer att lagas ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur chilifrukten och skär rödlöken i bitar. Lägg krossade tomater, chili, rödlök, vitlök, koriander, vinäger och olja i en mixer eller matberedare och mixa ingredienserna till en grov salsasås.
  2. Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form och häll över tomatsåsen. Ugnsbaka kycklingen 30 minuter.
  3. Fördela osten över kycklingen i ett jämnt lager och gratinera cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och osten är smält och gyllene.
  4. Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg upp den på varma tallrikar. Skeda över såsen och servera med en färsk grönsallad med avokado och tomat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.