Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerad makrillfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här saftiga makrillfiléerna är marinerade med färsk chili och örter och sedan hårt stekta till vackert gyllene.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lök, vitlök, chili, oregano och persilja i en mixer och mixa till en jämn pasta.
  2. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna på medelvärme och fräs chilipastan cirka 5 minuter tills den börjar dofta.
  3. Lägg över chilipastan i en skål och rör ner oljan från stekpannan, vinäger och tabasco och låt svalna.
  4. Lägg fiskfiléerna i en plast- eller glasskål och häll över chilipastan. Täck över skålen med plastfolie och låt marinera cirka tre timmar i kylen.
  5. Vänd filéerna då och då.
  6. Hetta upp en teflonstekpanna och stek filéerna 5-7 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills fisken är genomstekt och har fått en gyllene och knaprig yta.
  7. Ta av stekpannan från spisen och servera genast med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.