De här saftiga makrillfiléerna är marinerade med färsk chili och örter och sedan hårt stekta till vackert gyllene.
Instruktioner
- Lägg lök, vitlök, chili, oregano och persilja i en mixer och mixa till en jämn pasta.
- Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna på medelvärme och fräs chilipastan cirka 5 minuter tills den börjar dofta.
- Lägg över chilipastan i en skål och rör ner oljan från stekpannan, vinäger och tabasco och låt svalna.
- Lägg fiskfiléerna i en plast- eller glasskål och häll över chilipastan. Täck över skålen med plastfolie och låt marinera cirka tre timmar i kylen.
- Vänd filéerna då och då.
- Hetta upp en teflonstekpanna och stek filéerna 5-7 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills fisken är genomstekt och har fått en gyllene och knaprig yta.
- Ta av stekpannan från spisen och servera genast med citronklyftor.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar