Underbart goda energirika kakbitar som är som en godisbit.
Instruktioner
- Hacka nöt- och bärmixen. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker och sirap, och koka till det bildas en tjock kolasmet, ca 10 minuter. Ta grytan från plattan och rör ner musli och nöt- och bärmixen.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är 17x20 cm. Bred ut kolasmeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 175 gradig ugn i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Hacka den ljusa chockladen och smält den i en skål i mikron tillsammans med smöret i 1 ½ - 2 minuter, eller över ett hett vattenbad. Rör om tills chocklade är slät.
Ringla chockladen över kakan och låt stelna.
- Skär kakakn i 14 avlånga bitar.
Förvara i en burk med lock.
Mums!
Publicerat den
11 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar