Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocklad- och havrebar med nötter och bär.

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Underbart goda energirika kakbitar som är som en godisbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nöt- och bärmixen. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker och sirap, och koka till det bildas en tjock kolasmet, ca 10 minuter. Ta grytan från plattan och rör ner musli och nöt- och bärmixen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är 17x20 cm. Bred ut kolasmeten i formen.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175 gradig ugn i ca 20 minuter. Låt kallna.
  4. Hacka den ljusa chockladen och smält den i en skål i mikron tillsammans med smöret i 1 ½ - 2 minuter, eller över ett hett vattenbad. Rör om tills chocklade är slät. Ringla chockladen över kakan och låt stelna.
  5. Skär kakakn i 14 avlånga bitar. Förvara i en burk med lock. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.